We zien u graag
gelukkig

alegria_mijnheer_zwaelens

“Het voelt alsof we nu volop van ’t leven aan het genieten zijn.”

Dag mijnheer Zwaelens, hoe bent u bij Alegria terechtgekomen?

“Door de liefde. De gezondheid van mijn echtgenote verslechterde waardoor ik niet meer optimaal voor haar kon zorgen. Ik wilde absoluut samenblijven, dus zochten we in de eerste plaats naar een woonzorgcentrum in de buurt. Zo zijn we bij Alegria beland.”

 

En hoe liep dat?

“In het begin zeer goed! De slaapkamer en salon waren naar wens, maar het allerbelangrijkste… we bleven samen. Spijtig genoeg bleef de ziekte van mijn echtgenote een spelbreker. Ik maakte me ook steeds meer zorgen. Zo groot dat ik er slapeloze nachten aan overhield.”

 

Nooit fijn om te horen. Welke raad kreeg u van de medewerkers in het woonzorgcentrum?

“Ze vertelden me over een serviceflat hier. Een plekje waar ik terug tot rust kon komen en toch dicht bij mijn vrouw kon zijn. In het begin keek ik er wel tegenop. Mijn echtgenote en ik, wij zijn één. Ik vroeg me echt af: “Wil ik wel alleen wonen?”. Maar achteraf gezien was het zeker de beste oplossing.”

 

Jullie relatie voelt zo puur en warm. Hoe gaat het nu met jullie?

(fleurt helemaal op) “Echt goed! We hebben ons nog nooit zo comfortabel gevoeld. We hebben het gevoel dat we nu volop aan het genieten zijn. Elke namiddag komt mijn vrouw langs en drinken we een lekker wijntje of een kop koffie met een taartje. En als het mooi weer is, vertoeven we op ons terras.”

 

Dat heet dan gelukkig zijn!

(enthousiast) “Binnenkort zijn mijn echtgenote en ik 68 jaar getrouwd. Dat kan tellen, hè!”

 

Proficiat! Op naar de 70.

INTERESSE IN EEN SERVICEFLAT?

Kom vrijblijvend eens langs en ontdek zelf het comfort én de vrijheid van een serviceflat.

Deel dit artikel: