We zien u graag
gelukkig

Hoofdverpleegkundige Kristel over haar werkgeluk in Ravelijn

Hoofdverpleegkundige Kristel over haar werkgeluk in Ravelijn

29 maart 2023

“De deur van mijn bureau staat altijd letterlijk en figuurlijk open”

Met meer dan 20 jaar als verpleegkundige op de teller, startte Kristel vorig jaar in juni als hoofdverpleegkundige in Ravelijn. “Voor mij was het een late roeping. Ik ben pas op mijn dertigste aan de opleiding verpleegkunde begonnen.” Geïnspireerd door het verhaal van Kristel? Lees dan onderaan dit artikel meer over werken bij Ravelijn.

Waarom werk je graag in Ravelijn?

“Ik werk hier graag omdat er een gemoedelijke sfeer hangt. Ook de mooie omgeving en moderne accommodatie spreken me aan. We hebben ook een heel tof en hecht team. We zorgen voor elkaar en helpen elkaar. We leren bovendien van elkaar en zoeken samen naar oplossingen.

Ook de variatie maakt dat ik hier graag kom werken, elke dag is anders. Ik ben nog nooit met tegenzin naar het werk gekomen. Ik hou ook van de adrenaline die je hier krijgt. Ik heb die gezonde stress nodig.”

Wat vind je belangrijk in de omgang met een collega?

“Dat ze een hart voor senioren hebben, je voelt onmiddellijk of iemand dat heeft. Ook belangrijk: engagement en verantwoordelijkheidszin hebben. En eerlijk zijn als je bijvoorbeeld een fout hebt gemaakt. Je moet ook een teamplayer zijn en open staan voor vernieuwing.”

Hoe maken jullie de bewoners en elkaar gelukkig?

“Wat de collega’s betreft: elkaar opbouwende feedback geven. Als bewoners naar mij toe komen met een negatieve opmerking gaan we samen naar een oplossing zoeken met de collega’s in plaats van met de vinger te wijzen. Ik heb ook badges liggen met complimentjes op die ik uitdeel aan de collega’s. Een klein gebaar met een groot effect. De deur van mijn bureau staat ook altijd letterlijk en figuurlijk open. Ik wil toegankelijk zijn voor iedereen, de collega’s mogen altijd binnenspringen.

Ik maak ook bewust tijd om een praatje te slaan met de bewoners en hen een knuffel te geven. Ze hebben nood aan dat fysiek contact. Daar put ik heel veel voldoening uit.”

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?

“Tijdens een receptie met bewoners en familie kwam er een bewoonster op mij af om me een complimentje te geven over mijn kleed. Ze pakte mij vast en kuste me. Dat was een zalig moment, daar doe ik het voor.”

Word jij de nieuwe collega van Kristel? Wil je meer weten over werken bij Ravelijn, neem dan zeker contact op: 011 30 52 30.

Deel dit artikel: