We zien u graag
gelukkig

aquamarijn_nicole

“Door de hobbyclub heb ik hier fijne mensen leren kennen.”

Dag Nicole, hoe startte uw avontuur bij Aquamarijn?

“Samen met mijn echtgenoot besliste ik om twee jaar geleden naar een assistentiewoning te verhuizen. Zo woonden we ook dichter bij onze kinderen, wat voor ons belangrijk was in het beslissingsproces. Spijtig genoeg is mijn echtgenoot vorig jaar overleden, waardoor ik voor een groot deel mijn eigen pad heb moeten uitstippelen.”

 

Wat spijtig om te horen, Nicole. Is het u gelukt om dat alleen te doen?

“Ik vind van wel. De hobbyclub heeft me veel geholpen. Samen met andere bewoners komen we af en toe samen om gezellig te knutselen. Vouwen, knippen, tekenen, kleuren, schilderen… we doen echt alles. En zo kleden we Aquamarijn ook een beetje aan. Het Grand café, de lounge en zelfs onze eigen woningen pronken met onze versieringen.”

 

Dat is een leuk initiatief. Zijn de andere bewoners ook fan van de hobbyclub?

(met veel passie) “Nog geen klein beetje! Al na de eerste samenkomst vroegen ze om regelmatig een gezellige knutselnamiddag te organiseren. Het is trouwens niet verplicht om mee te doen. Sommige bewoners kijken graag naar onze creatieve bezigheid en komen gewoon af om een babbeltje te doen. En dat is ook het doel van de hobbyclub: elkaar ontmoeten, vriendschappen sluiten en interesses delen.”

 

Een mooie boodschap! Wat betekent de hobbyclub voor u?

“Veel! Het geeft me bezigheid en voldoening. Nieuwe opdrachten bedenken, mee de namiddagen organiseren en in goede banen leiden… Ik heb terug een doel in het leven.”

 

En vindt u het leuk dat Aquamarijn deel uitmaakt van uw leven?

“Zeker en vast, ik ben hier perfect gelukkig! In het begin was het wel aanpassen omdat ik voordien heel mijn leven lang aan de zee doorbracht. Maar Aquamarijn voelt voor mij als thuis. Ik voel me veilig, want hier staat altijd een zorgteam klaar om me te helpen. Ik ben hier nooit alleen. En oh ja… ik heb hier fijne mensen leren kennen.”

 

Ik ben blij dat ik u heb leren kennen, Nicole. Bedankt voor het interview.

INTERESSE OM DE ASSISTENTIEWONINGEN TE BEZOEKEN?

Kom vrijblijvend langs en wie weet versiert u binnenkort ook uw eigen woning.

Deel dit artikel: