We zien u graag
gelukkig

arcade_rachel

“Het contact met de bewoners is zó leuk. Het zijn echt schatten van mensen.”

Dag Rachel, hoe ben jij bij Anima terechtgekomen?

“Ik heb ooit, lang geleden, afgestudeerd als zorgassistente. Eigenlijk wilde ik verpleegkundige worden, maar die studies vond ik te moeilijk. Ik hou ook echt van ouderen. Toen ik klein was, ontfermde mijn grootmoeder zich over mij. Zo kregen wij een ongelooflijk sterke band. Het is dan ook door haar dat mijn liefde voor ouderen zo groot is.”

 

Is dat meteen de reden dat je zorgassistente werd bij Arcade?

(knikt hevig) “Zeker en vast. Het contact met de bewoners is hier echt waardevol en leuk. Het zijn zo’n schatten van mensen. Ze laten me regelmatig lachen. Oh, wat zie ik hen graag!”

 

Wat een liefde! Wat is volgens jou het geheim om elke dag gemotiveerd aan je werkdag te beginnen?

“Veel geduld hebben, kalm zijn en over een nodige portie moed beschikken. Dat zijn drie eigenschappen die ik aanraad aan de zorgassistenten van de toekomst. En natuurlijk weten hoe je in een team moet werken.”

 

Hoe ziet je toekomst eruit?

“Wel, ik ga bijna met pensioen dus mijn toekomst wordt spannend. Ergens ben ik ook wel opgelucht. Toen ik jonger was, kende ik geen fysieke kwaaltjes. Maar de hele tijd op de been zijn, soms begint dat wel zwaar te worden.”

 

Binnenkort kan je ten volle genieten. Slotvraag: wat maakt Arcade zo anders?

“Ik heb me hier altijd thuis gevoeld. En dat vanaf mijn eerste werkdag. Sinds we onderdeel zijn van Anima, ging dat nog meer in stijgende lijn. De filosofie van de Anima-groep past bij me. Ze zijn heel betrouwbaar, doen veel voor het welzijn op het werk en luisteren naar de verzoeken van de werknemers.”

KOM JIJ OOK WERKEN BIJ EEN BEST WORKPLACE?

Als opvolgster van Rachel in Arcade of bij één van onze andere huizen?

Ontdek onze vacatures en solliciteer meteen hier!

Deel dit artikel: