We zien u graag
gelukkig

au_privilege_lea

“Iedereen was vanaf het begin zó aardig.”

Dag Léa, met een leeftijd van 21 jaar ben je een zeer jonge aanwinst voor het team. Waarom heb je besloten om in de zorgsector te werken?

“Ik heb de liefde voor de zorg met de paplepel meegekregen. Mijn mama werkte als zorgassistente, dus ik ben een beetje in haar voetsporen getreden. Daarnaast is het gewoon een hele grote passie. Ik haal echt voldoening uit de gesprekken die ik hier met de bewoners heb en hun verhalen.”

 

Beschrijf eens jouw werkdag bij Au Privilège.

“Zeven uur ‘s ochtends start mijn dag met het dienstrapport. Zo weten we wat er de vorige avond en nacht is gebeurd. Een half uur later beginnen we met het wassen, kleden en verzorgen van onze bewoners. We ruimen dan ook ineens de kamers op. En om 11.30u verschonen we de luiers van de bewoners bij wie het nodig is.”

 

“12u is etensuur. Samen met mijn collega’s verdeel ik de soep, de maaltijd en het dessert. Sommige bewoners kunnen niet meer zelfstandig eten, maar die helpen we dan.Na de maaltijd hebben we een nieuwe verschoningsronde.”

 

En in de namiddag?

“Tijdens het tussendoortje gaan mijn collega’s en ik op ronde zodat we zeker zijn dat elke bewoner water heeft gedronken. Om 16u verschonen we terug of helpen we ouderen naar het toilet. Rond 17.30u schotelen we onze bewoners het avondeten voor. En tussen 18.30u en 20u brengen we ze een laatste keer naar het toilet en dan naar bed. Waar ze hopelijk in dromenland vallen.”

 

Een rijkgevulde dag. Voel je je hier al thuis?

“Ja, en ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Iedereen was vanaf het begin zó aardig. De bewoners toonden bijvoorbeeld veel begrip toen ik in het begin nog een paar foutjes maakte. Zij weten ook wel dat ik nog maar net afgestudeerd ben. Dat vind ik echt lief van hen.”

 

Het zijn inderdaad prachtmensen. En hoe loopt de samenwerking met je collega’s?

“We motiveren elkaar door en door. Iedereen start de dag met volle goesting en een glimlach op het gezicht. En zo creëer je automatisch een leuke werksfeer.”

 

Dat is fijn om te horen. Denk je dat de bewoners ook zó gelukkig zijn om hier te wonen?

“Ik praat hier elke dag met de bewoners en daarom zeg ik overtuigd: ja! De grote tuin is een echte publiekstrekker. Au Privilège biedt ook veel activiteiten aan voor de bewoners en hun familie. Zo heb je in de zomer bijvoorbeeld een cocktailbar op het terras waar ze kunnen genieten van een drankje, met of zonder alcohol. Ons team zet zich keihard in zodat iedereen zich welkom en thuis voelt.”

KOM OOK WERKEN BIJ EEN BEST WORKPLACE?

In Au Privilège of bij één van onze andere huizen?

Ontdek onze vacatures en solliciteer meteen hier!

Deel dit artikel: