We zien u graag
gelukkig

Bewoonster van Alegria maakt parachutesprong

Bewoonster woonzorgcentrum Alegria (Anderlecht) maakt parachutesprong: “Ze is nergens bang van”

26 juli 2022

Camille Ragon (80) droomde ervan om ooit eens een parachutesprong te maken. En op 30 juli komt haar droom eindelijk uit. Steve Piraux, directeur van Alegria, vertelt ons meer over deze bijzondere wens.

 

Vanwaar het initiatief om de droom van bewoonster Camille te realiseren?

“We vinden het belangrijk om de passies en verlangens van onze bewoners te kennen. Mevrouw Ragon is al haar hele leven heel erg betrokken bij vanalles. Ook in het woonzorgcentrum wou ze actief blijven en runt ze één dag per week de bar. Het was niet meer dan logisch dat we haar hiervoor op een persoonlijke manier bedankten. We wisten dat het haar droom was om zelf een parachutesprong te maken. Dus besloten we om dit voor haar te organiseren en haar droom werkelijkheid te maken.”

 

Waarom wou ze graag een parachutesprong maken?

“Ze is nergens bang van en wil alles in haar leven proberen. Haar kinderen zijn onlangs gaan parachutespringen en zij wou het ook eens proberen. Haar man heeft hier geen interesse in, maar hij steunt en bewondert haar.”

 

Hoe zal de dag verlopen?

“Camille zal vergezeld worden door haar familie. Twee collega’s, een ergotherapeut en een kinesist, zullen samen met haar springen. ’s Ochtends zal de instructeur uitleggen hoe je moet springen en hoe je de uitrusting moet gebruiken. Een tv-ploeg zal het hele gebeuren volgen. En tijdens de sprong zal er ook een camera alles vastleggen.”

 

Zijn jullie van plan om nog meer dromen te realiseren?

“Zeker, dit was de eerste, maar zeker niet de laatste droom die we gerealiseerd hebben.”

Deel dit artikel: