We zien u graag
gelukkig

Getuigenissen

 

Medewerkers aan het woord

vr_07

“Als ik zie dat een bewoner zich goed voelt, maakt dat mijn dag”

 

Chloé Schaerts

Opnameverantwoordelijke & woonassistente Ravelijn, het woonzorgcentrum van Anima in Zoutleeuw

vr_06

“Ik werk in het bijzonder graag met oudere mensen omdat die zoveel hebben meegemaakt en zoveel te vertellen hebben.”

 

Heidi

Zorgkundige woonzorgcentrum Kristallijn (Bilzen)

vr_05

“Je krijgt hier de kans om je ideeën te ontplooien en mee te denken hoe we voor de bewoners een mooie thuis kunnen maken.”

 

Ilse

Kinesitherapeute woonzorgentrum Ravelijn (Zoutleeuw)

vr_04

“Het is fijn om te zien hoe mensen genieten van de activiteiten en hoe ze ontdekken dat ze meer kunnen dan ze dachten. Daar haal ik mijn voldoening uit.”

 

Tara

Ergotherapeute woonzorgcentrum Ravelijn (Zoutleeuw)

mn_02

“Het is de verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat ik heb gekregen om van Kristallijn een woonzorgcentrum te maken waar het fijn is om te verblijven. Zowel voor de bewoners als de medewerkers.”

 

Robert

Directeur woonzorgcentrum Kristallijn (Bilzen)

vr_03

“Ik doe mijn job met hart en ziel, elke dag sta ik voor mijn bewoners klaar. Wie ook deel wil uitmaken van een tof team: altijd welkom!”

 

Tanja

Hoofdverpleegkunidge Zevenbronnen (Landen)

vr_02

“Ik ben verantwoordelijk voor alle administratieve processen. Ik werk enorm graag voor Anima omwille van de collegialiteit hier op het hoofdkantoor, maar ook voor de hartelijke ontvangst die we altijd krijgen wanneer we in onze huizen komen. Daarnaast vind ik het super dat ik mijn steentje kan bijdragen om het voor onze bewoners een perfect verblijf te maken.”

 

Amy

Kwaliteitscoördinator Anima

vr_01

“Ik werk heel graag voor Anima omdat ik omringd ben door toffe collega’s. Ik probeer de directeurs zo goed mogelijk te ondersteunen met al hun hr en payroll vragen. Als zij gelukkig zijn, straalt dat ook af op hun personeel én de bewoners.”

 

Nancy

Payroll expert Anima

mn_01

“De visie van Anima is dat ook senioren het recht hebben om gelukkig te zijn. Om die visie uit te dragen focussen we ons zowel op onze bewoners als medewerkers. We zorgen dat onze bewoners warme zorg krijgen in een aangename leefomgeving. Naar onze medewerkers toe hechten we ook veel belang aan het feit dat ze gelukkig zijn en zich tevreden voelen op de werkplek. Anima is aan het groeien en we zijn permanent op zoek naar mensen met de juiste attitude en vooral: met het hart op de juiste plaats.”

 

Johan

CEO Anima

vr_07

Chloé Schraets, opnameverantwoordelijke & woonassistente Ravelijn, het woonzorgcentrum van Anima in Zoutleeuw.

“Als ik zie dat een bewoner zich goed voelt, maakt dat mijn dag”

Chloé Schraets is nu ongeveer tweeënhalf jaar aan de slag bij Ravelijn (Zoutleeuw) als opnameverantwoordelijke en woonassistente. Het hechte team maakt dat ze elke dag met plezier komt werken. Ze vertelt ook wat haar job uitdagend en boeiend houdt.

“Mijn functie binnen Ravelijn is opnameverantwoordelijke. Ik ben verantwoordelijk voor de opnames van zowel ons woonzorgcentrum, kortverblijf, assistentiewoningen als herstelverblijf. Ook ben ik het aanspreekpunt voor bewoners en familieleden als ze met vragen zitten.”

 

Waarin vind jij je werkgeluk?

“We zijn een klein team en ik heb een heel goeie band met mijn collega’s. Op moeilijke momenten kunnen we altijd bij elkaar terecht om even te ventileren of een mopje te maken. Dan kan ik er weer tegen voor de rest van de dag. Ook de bewoners zelf dragen bij tot mijn werkgeluk. Zo was er eens een bewoner die het lastig had met de overschakeling naar een woonzorgcentrum. Na een tijdje kwam hij dan vertellen dat hij hier toch gelukkig was geworden en zelfs niet meer naar huis zou willen. Hij bedankte ons daar ook voor en dat deed zo’n deugd om te horen. Als ik zie dat een bewoner zich goed voelt, maakt dat mijn dag.”

 

Wat houdt je job uitdagend?

“Het feit dat mijn job heel gevarieerd is. Ik doe niet enkel opnames, maar ik word ook op de hoogte gehouden van structurele veranderingen binnen Anima. We zijn nu bijvoorbeeld over de huizen heen een algemene opnameprocedure aan het uitwerken.”

 

Waarom zou je anderen aanbevelen om bij Anima te komen werken?

“Als je graag groeit in je job, dan is een woonzorgcentrum van Anima de goede keuze, want hier krijg je de kans om mee te denken en je mening te geven.”