We zien u graag
gelukkig

chateau_dawans_Jacqueline

“Bijna elke dag bestel ik een cappuccino of een Schweppes in de cafetaria.”

Jacqueline woont sinds Kerstmis in het woonzorgcentrum van Château d’Awans. De verhuis was voor haar slechts een korte verplaatsing. “Mijn huis ligt op nog geen kilometer van het woonzorgcentrum. Mijn familie woont er nog en elke zondag ga ik tot daar voor een kop koffie. Noem het een wekelijkse traditie.” (lacht)

 

Vaste klant in de cafetaria

Haar dagelijks leven bestaat uit sociaal contact, activiteiten en bewegen. “Elke week maak ik nieuwe vrienden. Door aan alle activiteiten mee te doen, ontmoet ik veel andere bewoners. De fysiotherapeut komt ook een paar keer per week langs. Dat is zeer belangrijk voor mij.”

 

“Net zoals mijn dagelijkse tasje cappuccino. Dat bestel ik bijna elke dag in de cafetaria. Of een Schweppes, dat smaakt ook wel.” (lacht)

 

In de voetsporen van haar man

Jacqueline kan geen leven inbeelden zonder haar familie. “Ik krijg heel veel bezoek en er wordt goed voor mij gezorgd. Mijn kleinzoon Olivier nodigt me soms uit bij hem thuis. Hij maakt altijd heerlijk eten klaar. Het water komt me nu al terug in de mond.”

 

Ze maakte de keuze voor dit woonzorgcentrum omdat haar overleden man hier ook woonde. “Tot zijn overlijden voelde hij zich gelukkig hier. Toen ik dan meer last kreeg van mijn gezondheid, heb ik samen met mijn dochter beslist om naar Château d’Awans te verhuizen. En dat was de beste beslissing die ik kon nemen!”

EEN BEZOEK BRENGEN AAN CHATEAU D’AWANS?

U bent meer dan welkom! Kom langs wanneer het u past.

Onze deuren staan altijd open.

Deel dit artikel: