We zien u graag
gelukkig

Dit zijn de unieke troeven van de Vlaamse woonzorgcentra van Anima

Dit zijn de unieke troeven van de Vlaamse woonzorgcentra van Anima

20 maart 2024

Danny Coremans is operationeel directeur voor de Vlaamse zorgcentra van Anima. Hij vertelt waarom het er zo fijn wonen is.

Atrium (Kraainem) – kleinschalig in het groen

In Kraainem ligt verscholen tussen de bomen woonzorgcentrum Atrium. Met 40 kamers is dit Anima’s kleinste site. Maar een leuk weetje is dat we hier nog enkele kamers gaan bijbouwen. Atrium heeft interessante buren, want naast Atrium ligt het gemeentehuis van Kraainem. En wat Atrium ook bijzonder maakt is dat dit het enige woonzorgcentrum in Kraainem is. Atrium heeft een prachtige tuin en kamers met balkons die op deze mooie tuin uitkijken.

 

Aquamarijn (Kasterlee) – splinternieuw en alles bij de hand

Aquamarijn is één van de nieuwste gebouwen. Met 206 bedden is Aquamarijn hét grootste zorgcentrum van Anima. We noemen Aquamarijn soms wel een klein dorp. Hier kan je naar de kapper, manicure, pedicure, winkeltje, biljarten, er is een prachtige café, een wellness en een mooi zonnig terras. Aquamarijn beschikt ook over een centrum voor dagverzorging, wat in de regio behoorlijk uniek is. Hier komen mensen van buitenaf genieten van een heerlijke dag in Aquamarijn met eten, drinken en leuke activiteiten. Aquamarijn beschikt naast woonzorgcentrumkamers ook nog over een centrum voor kortverblijf, een centrum voor herstelverblijf en 63 assistentiewoningen.

 

De Toekomst (Aalst) – fraaie ligging in een levendige omgeving

In het bruisende Aalst, dichtbij de Parktuin Schelfhout, ligt woonzorgcentrum De Toekomst. Wisten jullie dat dit het eerste woonzorgcentrum van Anima was? Met 120 bedden in het woonzorgcentrum en 38 assistentiewoningen is het een groot zorgcentrum. Waar in Aquamarijn de assistentiewoningen direct verbonden zijn met het woonzorgcentrum liggen de assistentiewoningen van De Toekomst wél in dezelfde straat maar zijn ze niet met elkaar verbonden. Ze liggen aan de Parktuin Schelfhout en een paar flatjes kijken zelfs uit over het park, een prachtig en uniek uitzicht. Wat verder bijzonder is aan De Toekomst is dat er een dienstencentrum is voor de buurt. Hier komen veel mensen van buitenaf om aan activiteiten deel te nemen, wat te eten en te drinken, om zo te werken aan een zinvolle(re) dagbesteding.

 

Duneroze (Wenduine) – een unieke locatie met zicht op zee

Met dit prachtige weer zijn we allemaal wel een keer naar de kust geweest en dan zouden jullie zomaar langs woonzorgcentrum Duneroze gelopen kunnen zijn. Gelegen in de duinen in Wenduine huisvesten we hier 200 bewoners. Daarvan zijn er 160 in het woonzorgcentrum en 40 in het centrum voor herstelverblijf. Dit herstelverblijf is een zeer belangrijke afdeling, want daar herstellen de mensen ofwel om weer terug te gaan naar huis of om in Duneroze te blijven. Vanuit sommige van de leefruimtes kan men de zee zien en dat is een prachtig en ontspannend beeld. Een uniek zorgcentrum op een unieke locatie dus.

 

Kruyenberg (Berlare) – rustig gelegen met nieuwe voorzieningen

In Berlare bevindt zich het vernieuwde woonzorgcentrum Kruyenberg. Kruyenberg was ooit de tweede aanwinst van Anima na De Toekomst (Aalst). Hier baten we 102 bedden uit. Kruyenberg is gelegen op een zeer rustige locatie vlakbij de Schelde en recreatiedomein Nieuwdonk. Het woonzorgcentrum beschikt over een recentelijk gerenoveerd Grand Café en heeft een prachtig terras. Aan de achterkant van Kruyenberg ligt een bosrijke omgeving waar men kan genieten van de natuur en de rust.

 

Kristallijn (Bilzen) – een schitterende architectuur en prachtige omgeving

Als we helemaal naar het oosten gaan, vinden we in Bilzen het woonzorgcentrum Kristallijn. Dit woonzorgcentrum is in 2019 opengegaan en telt 106 bewoners. Kristallijn heeft een unieke architectuur en dat merk je al als je binnenkomt in het Grand Café. Het plafond van het Grand Café is 12 meter hoog en de kenmerken uit het verleden zijn behouden gebleven. Woonzorgcentrum Kristallijn is bovendien zeer rustig gelegen, en dat geeft onze residenten de mogelijkheid om heerlijk te wandelen in de buurt en te genieten van de prachtige omgeving.

 

Ravelijn (Zoutleeuw) – een nieuw centrum en een warme band met de buurt

In 2019 hebben we woonzorgcentrum Ravelijn geopend. Ravelijn ligt in Zoutleeuw en heeft een prachtig uitzicht over het Provinciedomein ´Het Vinne´. Tot juni 2022 baatte Ravelijn ook 30 bedden herstelverblijf uit, maar deze zijn vanaf juli 2022 allemaal toegevoegd aan het woonzorgcentrum. Daardoor beschikken we nu over 72 bedden in het woonzorgcentrum en zijn er ook 2 bedden voor kortverblijf. We hebben in Ravelijn ook nog 20 prachtige assistentiewoningen, zeer ruim en met een wijds uitzicht door de zeer grote ramen die een onbelemmerd zicht geven. Naast Ravelijn ligt de Freinetschool TintelTuin waar we een zeer goede samenwerking mee hebben. We zien dat de bezoeken van de schoolkinderen een positief effect hebben op onze residenten en omgekeerd.

 

Zevenbronnen (Walshoutem/Landen) – de natuur staat centraal

Zorgcentrum Zevenbronnen ligt in de buurt van Ravelijn in Walshoutem, een deelgemeente van Landen. Een woonzorgcentrum dat bestaat uit 5 gebouwen, namelijk 3 voor de afdelingen HoJa, LaMa en Iris, een woning en een grote schuur. De namen HoJa en LaMa zijn samenvoegingen. LaMa staat voor de leefgroepen Lavendel en Magnolia, en HoJa staat voor de leefgroepen Hortensia en Jasmijn. De afdeling Iris bestaat uit een gedeelte woonzorgcentrum en ook nog assistentiewoningen. Zevenbronnen heeft een prachtige ligging en een erg ruime tuin. We hebben een groentetuin en dieren die de residenten verzorgen.

 

Zonnesteen (Zemst) – centraal gelegen en riante buitenvoorzieningen

Zeer centraal gelegen in het prachtige Zemst ligt zorgcentrum Zonnesteen. Zonnesteen huisvest 88 bewoners in het woonzorgcentrum en 5 bewoners in kortverblijf. Verder zijn er ook nog 24 assistentiewoningen. Een gedeelte van de assistentiewoningen bevindt zich in hetzelfde gebouw als het woonzorgcentrum, de andere liggen in een prachtige meesterwoning die paalt aan het woonzorgcentrum. Zonnesteen heeft een zeer ruim terras en een mooie tuin, wat redelijk uniek is in het centrum van Zemst.

 

Zoals jullie hierboven kunnen lezen is geen van zorgcentra hetzelfde en hebben ze allemaal hun eigen karakter en uitstraling. Je kan dus wel zeggen dat er zeker voor elk wat wils is in regio Vlaanderen.

Wat is dé reden om naar een woonzorgcentrum van Anima te verhuizen? De dagelijkse zorg voor onze residenten komt bij ons op de eerste plaats. Wij zien u graag gelukkig! Maar naast een uitstekende zorg zetten we ook heel erg hard in op animatie en lekker eten. Elk woonzorgcentrum heeft zijn eigen warme keuken en dat maakt dat we in alle woonzorgcentra elke dag vers koken. Van de soepen tot de sauzen en van de salades tot de desserts.

Een woonzorgcentrum is zeker niet alleen een plek voor bewoners die zorgen nodig hebben, het is ook dé perfecte plek als iemand (tijdelijk) hulp nodig heeft, leuke activiteiten wil doen, nieuwe vrienden wil maken en wil genieten van lekker eten en drinken.

Bekijk hier alle voorzieningen en faciliteiten van onze woonzorgcentra in detail. En aarzel niet om contact op te nemen voor een persoonlijke rondleiding of om uw vragen te stellen. Hopelijk tot binnenkort!

Deel dit artikel: