We zien u graag
gelukkig

Ergotherapeut Jan stapte over naar woonzorgcentrum Ravelijn

Ergotherapeut Jan stapte over naar woonzorgcentrum Ravelijn

12 mei 2023

“De communicatie tussen de collega’s loopt hier heel vlot”
Ergotherapeut Jan is van een woonzorgcentrum uit een andere groep overgestapt naar Ravelijn. Hij vertelt waarom hij hier een fijne werkomgeving heeft gevonden. Overweeg je als zorgprofessional ook om van job te switchen? Kijk dan zeker onderaan dit artikel welke vacatures er openstaan.

“Ik heb acht jaar in een ander woonzorgcentrum gewerkt waar er veel misliep op vlak van communicatie. Dan ben ik zes maanden uit de zorg gestapt. Ik heb toen als massagetherapeut gewerkt om zelf mentale rust te vinden. Maar op een gegeven moment miste ik de zorg en zag ik dat ze iemand zochten bij Ravelijn.”

Wat spreekt je aan in Ravelijn?
“Het feit dat het een nieuw gebouw is met goede faciliteiten. Als je iets wil aankopen, zijn ze daar ook flexibel in. Ik werk hier heel graag. De communicatie verloopt hier pakken beter dan in mijn vorige zorgjob. Wat mij ook aanspreekt is het duidelijke takenpakket. Wat een belangrijke is voor mij, want ik hou van structuur en weet graag wat er van mij verwacht wordt. Dat betekent niet dat ik niet flexibel ben voor alle duidelijkheid. We hebben ook een maandelijks overleg waar we zelf voorstellen kunnen doen. Er is ook ruimte voor opleiding, zo heb ik binnenkort een bijscholing rond rolstoelen en hulpmiddelen.”

Wat houdt jouw job precies in?
“Ik ben het manusje van alles: de bewoners helpen bij het wassen, ondersteuning bieden bij de maaltijden en het organiseren van activiteiten. Dat gaat van kleinere activiteiten zoals samen de krant lezen tot kienen, kegelen, pannenkoeken bakken … Of we gaan naar een optreden kijken in het cultureel centrum. We kunnen ook duofietsen lenen van de stad Zoutleeuw.”

Hoe probeer je de bewoners gelukkig te maken?
“Door hen een zinvolle dagbesteding aan te bieden. Ik vind het mooi om te zien dat bewoners die op de afdeling heel stil en rustig zijn, helemaal openbloeien tijdens muzikale activiteiten. We willen dat ze met plezier naar de activiteiten komen. We proberen ook mensen te betrekken die niet deelnemen, al verplichten we zeker niemand.”

Word jij de nieuwe collega van Jan? Herken jij je in de sfeer en mogelijkheden van Ravelijn? Neem dan zeker contact op.

Bekijk hier alle vacatures

Deel dit artikel: