We zien u graag
gelukkig

Huishond Bouchon vrolijkt het leven v.d. bewoners van Alegria op

Huishond Bouchon vrolijkt het leven van de bewoners van Alegria op

30 augustus 2022

Sinds april 2022 woont huishond Bouchon (4 maanden oud) in woonzorgcentrum Alegria. De hond kwam er op vraag van de bewoners die hem ‘Bouchon’ genoemd hebben. Bouchon komt uit een nest pups van een vriend van een van de medewerkers van Alegria. Hij is een kruising tussen een Bichon en een Chinese hond.

De hond heeft één vast baasje op wiens kamer hij ook slaapt, maar de bewoners zorgen om beurten voor hem: uitlaten, met hem spelen, …

De bewoners zijn erg aan hem gehecht. Toen het eerste baasje van Bouchon moeite had om voor hem te zorgen, stelde een familie voor om hem in huis te nemen. De reactie van één van de bewoners was toen zeer duidelijk: “Met wie moet ik de strijd aangaan om te voorkomen dat Bouchon weggaat?” Het is dus duidelijk dat ze niet meer zonder hem kunnen!

Directeur Steve Piraux vindt de komst van de huishond ook een grote meerwaarde. “Hij zorgt voor een huiselijke sfeer en draagt bij tot het welzijn van de bewoners. En het geluk van onze bewoners komt in Alegria altijd op de eerste plaats.”

Deel dit artikel: