We zien u graag
gelukkig

Interview met verpleegkundige Ann (Kristallijn, Bilzen)

Interview met verpleegkundige Ann (Kristallijn, Bilzen)

21 oktober 2022

“We staan er als team, ook op de moeilijke momenten”

Verpleegkundige Ann (41) werkt bijna twee jaar in Kristallijn, daarvoor was ze 19 jaar aan de slag bij het Wit-Gele Kruis. Wat maakt dat ze elke dag met plezier komt werken? “De bewoners én de collega’s natuurlijk.”

Waaruit haal jij voldoening in je job?
“De dankbaarheid van de mensen. Ik heb de laatste weken van dichtbij sterfgevallen meegemaakt. Vandaag is de dochter van een bewoner naar mij toegekomen om te zeggen dat ze veel aan mij heeft gehad. Vorige week zei een dochter van een andere bewoner hetzelfde. Daar doe je het voor. Het is heel fijn om de bevestiging te krijgen dat je goed bezig bent.”

Hoe probeer je er te zijn voor de bewoners?
“Ik maak bewust tijd voor een babbeltje met hen, of dans eens mee als er muziek opstaat.”

Heb je veel aan je collega’s?
“Zeker, wij zijn heel goed op elkaar afgestemd. Als ik zie dat een collega het druk heeft en hulp kan gebruiken, spring ik met plezier bij. Er is hier echt een positieve sfeer, iedereen is er voor elkaar. Dat draag je ook over op de bewoners. Zij voelen dat het goed zit tussen ons. Ik vind het ook leuk om de collega’s af en toe buiten het werk te zien. Soms gaan we eens samen uit eten en als een collega een feestje geeft probeer ik daar ook naartoe te gaan.”

Waaraan mogen nieuwe verpleegkundigen zich verwachten bij jullie?
“Als verpleegkundige sta je in voor het algemeen welzijn van de bewoners. De bewoner staat centraal in alles wat je doet. Hierbij zijn samenwerking en een goede werksfeer heel belangrijk.”

Waarom zou je mensen aanraden om te komen werken bij jullie?
“Omdat we hele toffe collega’s hebben. We staan er als team, ook op de moeilijke momenten.”

Deel dit artikel: