We zien u graag
gelukkig

kristallijn_Dagmar

“Je hoort me de hele dag zingen op de afdeling.”

Dagmar, je werkt nu al meer dan 2 jaar bij Kristallijn als vaste medewerker van het onderhoudsteam. Waarom heb je voor deze job gekozen?

“Ik ben graag onder de mensen en wil iets betekenen voor anderen. Zoals andere mensen naar kleine kindjes kunnen blijven kijken, dat heb ik met de bewoners hier. (lacht) Ik wil hen plezier zien maken, conversaties meevolgen… Kortom, een schone dag bezorgen.”

 

Een geknipte vrouw voor deze job. Welke mooie momenten heb je al meegemaakt hier in Kristallijn?

(twijfelt) “Ik kan niet kiezen. Elke dag zijn er wel mooie momenten. Een lach van een bewoner of iemand gewoon zien opfleuren, voor mij zijn dat al kleine geluksmomentjes. Hier doe ik het voor!”

 

Haal je daar dan ook het meeste voldoening uit?

“Jazeker! Ik vind het heel belangrijk dat de bewoner in een propere en aangename omgeving zit. Alleen dan kan ik met een goed gevoel naar huis vertrekken. Het onderhoudsteam is ook écht een team. We kunnen altijd op elkaar rekenen en laten niemand in de steek. Al kan je dat zeggen over alle medewerkers van Kristallijn. Samen vormen we één groot team.”

 

Het groepsgevoel zit duidelijk goed. Doe je als medewerker dan ook soms mee aan activiteiten met bewoners?

“Ik probeer altijd wat tijd te nemen om mee te doen aan de activiteiten. Zelf vind ik het zò leuk om even gek te doen tijdens een spel of een dansje te doen met een bewoner. Je hoort me ook de hele dag zingen op de afdeling. (lacht) De bewoners stralen achteraf. Mijn kinderen staan ook altijd te springen om mee te doen aan sommige activiteiten.”

 

Animatie voor jong en oud. Nog een laatste vraag. Kristallijn volgt sinds enkele maanden een Scandinavische visie: het Tubbe-traject. Hoe kijk jij daarnaar?

“Ik moedig het alleen maar aan. Zelf ben ik ook lid van de begeleidingsgroep rond de Tubbe-visie. We hebben wel nog een weg te gaan, maar ik kijk er enorm naar uit! Want mijn visie is ook die van Tubbe. Voor mij is Kristallijn een huis waar het goed wonen en werken is. Het is als een tweede thuis. En het is ons doel om dat gevoel aan onze bewoners te geven.”

 

Benieuwd hoe Kristallijn onder dit model zal evalueren. Bedankt voor dit gesprek.

KOM JIJ OOK WERKEN BIJ EEN BEST WORKPLACE?

In Kristallijn of bij één van onze andere huizen?

Ontdek onze vacatures en solliciteer meteen hier!

Deel dit artikel: