We zien u graag
gelukkig

kruyenberg_godelieve

“Ik probeer altijd aan alle activiteiten mee te doen.”

Dag Godelieve, hoe lang mag u zich ondertussen bewoner van Kruyenberg noemen?

“Wel, ondertussen toch al bijna 3 jaar.”

 

En hoe kijkt u terug op die tijd?

“Eerlijk, ik kan me niet veel herinneren van het begin van mijn verblijf. Via het ziekenhuis ben ik uiteindelijk hier beland. Sindsdien ben ik me wel steeds beter en beter gaan voelen. Ik probeer hier altijd aan alle activiteiten mee te doen.”

 

Zoals?

(enthousiast) “Netbal! Samen met andere bewoners van Kruyenberg hebben we een netbalteam opgericht. Af en toe spelen we dan eens een toernooi tegen andere woonzorgcentra. Hopelijk kan ik bij het volgende toernooi meedoen, want mijn knie doet de laatste dagen wat pijn. Maar ach, dat gaat wel lukken.”

 

U bent precies een ‘sterke madame’! Zit dat in uw karakter?

“Ik ben zeer competitief en vlieg er altijd voor de volle 100 procent in.”

 

Houden zo! Welke raad zou u geven aan een persoon die schrik heeft om de stap naar Kruyenberg te zetten?

“Da’s simpel: die persoon kan nergens beter zitten dan hier! Ik zou iedereen aanraden om de stap te zetten naar Kruyenberg. Ooit lag ik eens met een andere dame in het ziekenhuis. In een gesprek zei ze dat ze schrik had om naar het woonzorgcentrum te komen. Toen ik mijn positieve ervaringen deelde, was ze helemaal overtuigd. Een week later had ze al de stap gezet naar een nieuwe woonst. Zo overtuigend waren mijn verhalen! (lacht)”

 

Godelieve, hoe ziet een dag in uw leven eruit?

“In de week doe ik mee aan alle activiteiten, zelfs als ik er op het eerste zicht geen fan van ben. In het weekend is het meestal rustiger, dus dan organiseren sommige bewoners en ik een muzikale namiddag. Samen in de living zitten en dansen op de beste nummers, ja… da’s gewoon heerlijk!”

“Daarnaast blijf ik ook in contact staan met mijn familie. Af en toe probeer ik een mail te sturen, al lukt dit de laatste tijd minder goed. Misschien moeten ze hier eens denken aan een opleiding ‘Werken op de computer’ voor bewoners?” (knipoogt)

 

We stellen het voor!

EEN BEZOEKJE BRENGEN AAN HET WOONZORGCENTRUM?

U bent meer dan welkom! Kom langs wanneer het u past.

Onze deuren staan altijd open.

Deel dit artikel: