We zien u graag
gelukkig

Nieuw gezicht bij Anima: Bart Luypaert

Bart Luypaert is onze nieuwe directeur personeelszaken

29 oktober 2021

“Wat is er mooier dan kunnen zorgen voor mensen die ooit voor ons hebben gezorgd?”

We zien u graag gelukkig. Het is de slogan van Anima. We zien onze bewoners graag gelukkig maar we zien ook onze medewerkers graag gelukkig. Daarom besteden we veel tijd aan een goede begeleiding. We zijn dan ook blij dat we een nieuwe verantwoordelijke voor het personeel mogen verwelkomen: Bart Luypaert. We stellen hem graag aan u voor.

 

Welkom bij Anima! Waarom hebt u gekozen voor Anima?
De zorgsector was voor mij een onbekende, maar tijdens het rekruteringproces heb ik gelukkig de kans gekregen om met veel mensen te praten. Geleidelijk aan voelde ik dat Anima aan mij bleef ‘plakken’ en ik begon mee te denken aan hoe ik ook zou kunnen bijdragen om senioren een gelukkige en warme thuis te bezorgen. De visie trok me aan: “we zien u graag gelukkig”. Prachtig toch? Wat is er mooier dan kunnen zorgen voor mensen die ooit voor ons hebben gezorgd?

 

Waar wordt u gelukkig van?
Meestal niet van materiële dingen: mijn familie zegt dat het moeilijk is om voor mij een goed cadeau te vinden ;-). Eigenlijk zijn het voornamelijk de kleine dingen die het leven voor mij groots maken. Zoals met mijn familie aan tafel een goed gesprek voeren; op een wandeling in de natuur plots iets moois zien; een goed glas wijn proeven en dan liefst samen met de wijnbouwer); een mooie zin in een boek of een mooi kunstwerk; de geur van vers gebakken brood en de knapperige korst als je het brood daarna aansnijdt; binnengaan in een bloemenwinkel; een aansprekende passage in een muziekstuk; lekker eten… Van heel veel dus! Professioneel kan ik enorm gelukkig worden als ik potentieel in medewerkers kan identificeren en daarmee aan de slag kan gaan. Mensen kansen kunnen geven en zien dat ze ze aangrijpen. Als het zo lukt om een win-winsituatie te creëren tussen medewerker en bedrijf, versterk je elkaars geluk!

 

Kwaliteit van de zorg is erg belangrijk. Wat zijn uw plannen en dromen?
Zoals ik eerder zei: wat is er mooier dan kunnen zorgen voor mensen die ooit voor ons hebben gezorgd, en hen gelukkig te zien? Ik beeld me in dat ik ook ooit in een woonzorgcentrum terechtkom. Dan zal ik het zelf belangrijk vinden om in een warme thuis terecht te komen, waar medewerkers van het centrum me een kwalitatieve verzorging geven en ook mij gelukkig willen zien. Daarom vind ik de visie en missie van Anima ook zo mooi. Zelf neem ik geen verzorgende functie op, maar het is mijn droom ook onze eigen medewerkers gelukkig te zien. Dat betekent op zoek gaan naar medewerkers met hart en ziel op de juiste plaats; deze op een goeie manier aan het werk kunnen zetten in een goeie sfeer en kunnen doen groeien met hulp van hun leidinggevenden … Vertrouwen en respect zijn daarbij heel belangrijk!

 

Veel succes Bart!

Klik op onderstaande foto om het volledige artikel te openen. Of open het artikel in een nieuw tabblad, klik hier.

Deel dit artikel: