We zien u graag
gelukkig

Nieuwe bezoekersregeling sinds 8 mei

Nieuwe bezoekersregeling sinds 8 mei

15 mei 2021

De coronacijfers gaan de goede kant op en dankzij de vaccinaties zijn onze bewoners nu zo goed mogelijk beschermd tegen COVID-19. Dat betekent dat we de bezoekersregeling kunnen versoepelen. Wat verandert er precies? We zetten voor u op een rij wat er allemaal weer mogelijk is.

Twee knuffelcontacten

Een verandering waar we allemaal blij om zijn: voortaan mag elke bezoeker twee knuffelcontacten ontvangen, tussen 11 en 18 uur. Deze contacten mogen om de twee weken wisselen. Sinds 8 mei zijn de knuffelcontacten bovendien weer welkom in de kamer van de bewoner. Toch raden we aan om bij goede weersomstandigheden zoveel mogelijk de buitenlucht op te zoeken. Belangrijk: bezoekers moeten op de kamer van de bewoner steeds een chirurgisch mondmasker dragen.

 

Bezoek aan cafetaria/Grand Café

Dat mag weer sinds 8 mei. Ook uw twee knuffelcontacten zijn er welkom. Zorg steeds voor voldoende afstand. En vergeet niet dat bezoekers steeds hun mondmasker moeten aandoen als ze zich verplaatsen.

 

Bezoek aan andere afdelingen

Ook kunt u weer een praatje maken met een medebewoner op een andere afdeling. Wilt u het zorgcentrum verlaten: dat kan ook weer, in groepjes van vier.

 

Bezoek aan restaurant

Samen gezellig eten in het restaurant: dat fijne moment is opnieuw mogelijk. Het is wel beter om steeds een vaste plaats te kiezen. Ook moeten de leefgroepen voldoende afstand van elkaar bewaren tijdens de maaltijd.

 

Bezoek bij familie thuis

Ook dat is binnenshuis toegestaan, maar enkel bij de twee knuffelcontacten. Belangrijk is dat u enkel contact hebt met de gezinsleden die samenwonen. Nodig dus niemand binnenshuis uit die ergens anders woont.

 

Belangrijk bij al deze versoepelingen:

  • Het woonzorgcentrum moet voldoen aan de vereiste vaccinatiegraad: minimaal 90% voor de bewoners en minimaal 70% voor het personeel; en ten vroegste 10 dagen na het toedienen van de tweede prik.
  • Per zorgcentrum kunnen de maatregelen anders zijn. Informeer dus zeker naar de situatie in het centrum waar u op bezoek wilt gaan of verblijft.
  • Respecteer steeds de basismaatregelen zoals het verplicht ontsmetten van de handen voor het binnengaan.
  • Registratie aan de inkom is verplicht
Deel dit artikel: