We zien u graag
gelukkig

De oplossing om zelfstandig te wonen: onze assistentiewoning

Ons tijdelijke verblijf in een assistentiewoning is echt dé oplossing om zelfstandig te blijven wonen

1 juni 2022

Een assistentiewoning is de oplossing voor senioren als zelfstandig thuis wonen niet meer kan, bijvoorbeeld door lichamelijke omstandigheden. Dat kan zelfs tijdelijk of voor een proefverblijf. Hier lees je het verhaal van Julien en Francine. Zij verbleven enkele weken in een modelassistentiewoning te Zevenbronnen (Landen). Zo konden zij zelfstandig blijven wonen maar wel met alle professionele zorg en ondersteuning binnen handbereik. Graag delen Julien en Francine hun ervaringen.

 

Francine en Julien wonen in een appartement in Landen. Julien is nierpatiënt en moet 3 dagen per week naar het ziekenhuis. Omdat de lift defect was, kon hij de woning maar moeilijk verlaten. Julien en Francine moesten dus tijdelijk een ander verblijf hebben, totdat het probleem met de lift verholpen was.

Niet iedereen weet dat senioren in zo’n geval ook tijdelijk in een assistentiewoning welkom zijn. Francine en Julien kozen voor één van de modelassistentiewoningen van Zevenbronnen. Deze modelwoningen zijn reeds ingericht en voorzien van alle nodige huisraad. Ook wie graag een verblijf in een assistentiewoning wil testen, is welkom in een tijdelijk verblijf in een modelwoning. Voor velen vergemakkelijkt deze positieve ervaring de definitieve verhuis naar een assistentiewoning.

 

“Wist u dat u ook een proefverblijf in een assistentiewoning kunt reserveren? Dat is de beste manier om de voordelen te leren kennen. Zo beslist u op basis van uw eigen ervaringen of zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik voor u de beste oplossing is. Neem gerust contact met me op: 011 88 05 60.”

Mieke Schampaert, onthaalverantwoordelijke Zevenbronnen

 

Een instapklare assistentiewoning

Wat zijn de ervaringen van Francine en Julien? “We zijn erg blij dat Zevenbronnen ons zo goed geholpen heeft.  Julien kon anders ook meteen tijdelijk terecht in het woonzorgcentrum. Maar we waren nog tevredener met het voorstel dat ik naar hier kon verhuizen, samen met Julien, en dat het een bemeubeld flatje was”, vertelt Francine. “We voelen ons hier alsof we op vakantie zijn. Beter kunnen we het niet verwoorden. Alles is aanwezig, we hebben niets van thuis moeten meebrengen. Dat is toch wel heel handig. Het is hier zalig verblijven in een rustige omgeving. Je hebt wel geen winkels in de buurt zoals we gewend zijn in de stad, maar in principe heb je hier wel alles wat je nodig hebt”, zegt Julien.

“Iedereen is hier vriendelijk en gedienstig. Julien moet op de dagen dat hij naar het ziekenhuis gaat, al vroeg zijn middagmaal krijgen en dat is hier nooit een probleem geweest. Het eten is bovendien heel lekker en de koffie vind ik bijzonder lekker”, lacht Francine.

“Onlangs zagen we hier het optreden van de personeelsleden voor Carnaval en zelfs het team van verantwoordelijken deed mee. Dat is toch wel echt super. Momenteel voelen we ons nog te jong en zelfstandig om te verhuizen naar een woonzorgcentrum. Maar als de tijd rijp is, weten we zeker dat we voor Zevenbronnen kiezen. De kinderen zeggen ons ook dat hun mama en papa er echt goed uit zien sinds ze hier zijn.”

 

Hebt u interesse in een assistentiewoning van Zevenbronnen, voor een tijdelijk, permanent of een proefverblijf? Neem dan contact op met onthaalverantwoordelijke Mieke Schampaert op 011 88 05 60

Deel dit artikel: