We zien u graag
gelukkig

Laurent (83) verblijft in een proefappartement in Ravelijn.

“Vriendelijkheid en behulpzaamheid: tijdens mijn proefverblijf voel ik me echt thuis” 

23 oktober 2023

Laurent – al luistert hij ook naar zijn bijnaam Bill – is op proef in Ravelijn. De thuissituatie was voor hem niet meer de beste oplossing en in overleg met zijn dochters is gekozen voor een proefverblijf. Iedereen kan namelijk in Ravelijn gedurende een korte periode ervaren hoe het leven in een assistentieflat of zorgkamer is. Laurent vertelt wat hij vindt van zijn proefverblijf in Ravelijn.

“Ik ben nu een maand hier. Mijn oudste dochter heeft alles voor mij geregeld. Ze zei: zou het niet beter zijn als je eens probeert om in het woonzorgcentrum in een flatje te gaan wonen? En daar was ik mee akkoord.” 

Goed van eten en drinken

“Het flatje is in orde, je hebt hier echt alles wat je moet hebben. Voor het eten ga ik hier ’s middags naar het restaurant. Dat is gemakkelijk en het is echt goed. Ze vragen altijd ‘Was het genoeg?” en dat is het zeker. We zitten gezellig samen met 5. ’s Morgens en ’s avonds eet ik hier op mijn kamer dus ik kan dat zelf nog regelen.” 

Laurent, een voormalig vliegtuigtechnieker bij het Belgische leger, houdt van een actief leven. Vroeger fietste hij veel maar dat gaat niet meer. Goed om te weten: een van de activiteiten die Ravelijn organiseert, is een uitstap met de duofiets! Daardoor kan iedereen die dat wil, op een mooie dag mee de gezonde buitenlucht in. 

Dagelijkse verzorging

Elke dag komt er iemand voor verzorging langs bij Laurent. “Vanmorgen zijn mijn nagels nog geknipt. Ze houden hier ook mijn medicatie in het oog want dat is wel belangrijk. Het flatje wordt goed onderhouden, de kuisvrouw is net vertrokken dus alles is weer proper. Ik moet zeggen: iedereen is hier enorm vriendelijk en behulpzaam. Het is hier nooit teveel. Vorige week wilde ik gaan kijken naar het koor van de bewoners. Ze zingen hier elke dinsdag van twee tot half vier. Ik wist niet waar het was, dus hebben ze me tot aan de deur gebracht.”

Sociale contacten 

“Ik zag hier al meteen mensen van vroeger. Een paar deuren verder woont iemand van Drieslinter die ik al lang ken. Deze week kwam hij hier omdat hij iets voor had met zijn afstandsbediening en ik heb hem dan geholpen. En over bezoek mag ik zeker niet klagen. De dochters en mijn kleinkinderen komen regelmatig over de vloer. Ik ben zelfs al overgrootvader geworden, van Jules, die hier ook al is geweest. Ik voel me hier dus niet eenzaam.” 

Hebt u ook interesse in een proefverblijf in Ravelijn zodat u ervaart hoe het leven er écht is? Neem dan contact op met onthaalverantwoordelijke Evelyn op 011 30 52 30. 

Deel dit artikel: