We zien u graag
gelukkig

Tour & Taxis: de mening van drie zeer tevreden bewoners

Tour & Taxis: de mening van drie zeer tevreden bewoners

23 september 2022

De gloednieuwe Tour & Taxis residentie is een geweldige plek om te wonen. De bewoners waarderen onder meer de ligging in hartje Brussel, dicht bij talrijke diensten en winkels. En uiteraard ook het comfort, de uitstekende sfeer en de aandacht die ze krijgen van de personeelsleden, zoals Monique, André en Bernard ons vertellen. 

“Ik moest verhuizen naar een woonzorgcentrum na een val. En… ik ben hier goed gevallen,” grapt de 81-jarige André. Deze liefhebber van muziek en lezen vindt hier de nodige rust om zijn passies de vrije loop te laten het huis heeft zelfs een uitgebreide en goed gevulde bibliotheek “je hoeft alleen maar je hand uit te steken en jezelf te helpen! – maar hij houdt ook van een goed kaartspel met andere bewoners. 
 
HET BELANG VAN GEZELLIGHEID 
Monique is het ermee eens. Net als André geniet ze van de activiteiten die in het woonzorgcentrum worden georganiseerd, zoals domino en andere gezelschapsspellen spelen, kleuren, tekenen, enz. We vieren ook de verjaardagen en er heerst altijd een zeer goede sfeer, onder andere dankzij de vriendelijkheid en beschikbaarheid van het personeel, dat altijd zeer vriendelijk is,” benadrukt zij. 
Deze gezelligheid is ook belangrijk voor Bernard. Als voormalig vrachtwagenchauffeur is hij gewend de meeste tijd alleen door te brengen en houdt hij niet van drukke plaatsen. Nochtans eet ik hier wel liever in de eetruimte samen met de andere bewoners,” zegt hij. “Het is een gelegenheid om enkele woorden uit te wisselen met anderen, een gesprek te hebben. Hetzelfde geldt trouwens voor de televisie: samen met andere mensen kijken voorkomt dat ik in slaap val… en dat ik ga klagen dat ik de helft van de film heb gemist…” voegt hij er lachend aan toe. 
 
GEMAK EN VEILIGHEID 
Het is zo dat het woonzorgcenrum Tour & Taxis kleiner is dan Bernard’s vorige woning. Het is een huis op mensenmaat, “waar iedereen zijn eigen kamer en zijn eigen badkamer heeft”, en waar je je vertrouwd voelt. “Je kunt je gemakkelijk verplaatsen, wat belangrijk is als je moeite hebt met lopen, zoals ik,” zegt Bernard. André bevestigt dit gevoel van comfort en veiligheid: “In mijn badkamer, die zeer ruim is, vind ik het praktisch en geruststellend dat ik handgrepen heb om me aan vast te houden als dat nodig is, en een inloopdouche zodat ik nergens overheen hoef te stappen. Monique wijst er ook op dat de kamers perfect zijn uitgerust, “die je naar eigen smaak kunt inrichten om ze verder te personaliseren. 
 
EEN IDEALE LOCATIE 
Een andere troef van het woonzorgcenrtum Tour & Taxis is de ligging midden in de stad. Monique, André en Bernard zijn het er allemaal over eens dat de extreme nabijheid van allerlei winkels en diensten een groot voordeel is. Monique, bijvoorbeeld, is veel meer gerustgesteld in de wetenschap dat een dokter haar snel kan komen bezoeken als ze dat nodig heeft, wat niet het geval is als je op het platteland woont“. 
 
LEKKER ETEN 
Wat Bernard betreft, hij  wil het liefst steeds voldoende koekjes en wafels op voorraad hebben en kan deze gemakkelijk vinden in de winkels in de buurt…  maar hij deelt ze op zijn beurt graag met de andere bewoners, die ondertussen weten dat hij steeds lekkernijen in zijn kast heeft staan. Hoewel we hier bijzonder goed voorzien worden hoor,” zegt hij lachend. Monique houdt van gegratineerde witlof, André houdt van spaghetti bolognaise“een vaste waarde! – en Bernard van de Americain préparé en van de carbonnades. Ze hebben helemaal niets aan te merken op de kwaliteit noch de verscheidenheid van de hier geserveerde menu’s, integendeel. In feite nemen ze hun petje af voor het team dat elke dag hard werkt in de keuken, want als je maaltijden bereidt voor een gemeenschap, is het niet gemakkelijk om iedereen tevreden te stellen, herinnert André ons eraan. 
 
 
Het is duidelijk, woonzorgcentrum Tour & Taxis heeft alle troeven om iedereen gelukkig te zien, hoe verschillend de persoonlijkheden ook mogen zijn. Maar om dit echt te waarderen, gaat er niets boven persoonlijke ervaring. Aarzel dan ook niet om een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding. We leiden u heel graag rond in ons woonzorgcentrum en beantwoorden al uw vragen. 

Deel dit artikel: