We zien u graag
gelukkig

zonnesteen_Jeannine

“Eén keer in de maand ga ik samen met een bewoner van de assistentiewoningen de deur uit.”

Dag Jeannine, u woont hier als sinds het begin van Zonnesteen. Hoe hebt u dit ‘adresje’ gevonden?

“Ik ben eens bij me thuis zwaar gevallen en daardoor in het ziekenhuis beland. Daar kreeg ik te horen dat alleen blijven wonen iets te riskant voor me was. Da’s even schrikken. Maar ze stelden me dit huis voor en ik was meteen verkocht. Alles was hier natuurlijk nog spiksplinternieuw. Vanaf het eerste moment voelde ik mij echt welkom. Er was ook direct een klik met de andere bewoners. Plots was dat slechte nieuws van de val een positieve ervaring geworden.”

 

Wat vindt u van uw verblijf hier?

“Ik voel mij hier thuis. Het personeel heeft een dagplanning voorzien die helemaal bij mij past. Zo verdeel ik al sinds 2014 de kranten op de eerste verdieping. Op die manier kom ik gemakkelijk in gesprek met de andere bewoners en voel ik mij nog nuttig.”

 

Zo tof! Zijn er nog zaken die u echt leuk vindt?

“Eén keer in de maand ga ik samen met een bewoner van de assistentiewoningen de deur uit. Ik ben dan telkens een volledige dag weg. De vrijheid die ze hier geven, vind ik heel belangrijk. Net als de misvieringen op dinsdag.”

 

Slotvraag: hoeveel punten zou u Zonnesteen geven op 10?

(twijfelt) “Ik zou zeggen 9 op 10. Perfectie bestaat niet, maar ze doen hier echt hun best om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.”

 

Bedankt voor zoveel appreciatie, Jeannine.

EEN BEZOEK BRENGEN AAN ZONNESTEEN?

U bent meer dan welkom! Kom langs wanneer het u past.

Onze deuren staan altijd open.

Deel dit artikel: