We zien u graag
gelukkig

Miel en Gusta kozen voor een assistentiewoning in Zonnesteen

“Je doet hier je goesting, het is wonen zoals thuis”

13 juli 2023

Miel en Gusta zijn buren in Zonnesteen. Ze wonen elk in hun eigen assistentiewoning. Ze vertellen waarom ze de overstap gemaakt hebben naar deze zelfstandige leefomgeving en waarom ze er zo graag wonen. Het gesprek vindt plaats op een groot terras dat beide buren delen – met een prachtig zicht op de omgeving.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor een verblijf in een assistentiewoning?

Gusta: “Ik kwam uit de kliniek en ik kon niets meer alleen op een veilige manier. Mijn dochter suggereerde dat het beter was dat ik niet meer alleen thuis zou wonen. Ondertussen woon ik hier al drie jaar. Ik kende het woonzorgcentrum echter al. Ik ben afkomstig van Eppegem en voordat ik hier woonde, kwam ik al minstens twee keer per week op bezoek.”

Miel: “Ik ben hier zes jaar geleden naartoe gekomen omdat mijn vrouw hulp nodig had. En ik was op zoek naar een plek waar ik kan blijven als ik zelf op een dag niet meer goed zelfstandig kan wonen zoals nu. Dat duurt hopelijk nog een hele tijd (lacht).”

De moderne assistentiewoningen van Zonnesteen bevinden zich op een aparte verdieping. 24 bewoners leven hier in alle vrijheid en comfort. Een woonassistente staat steeds ter beschikking en regelt met plezier allerhande praktische zaken. In een assistentiewoning bepaalt u alles zelf dus ook wie het onderhoud doet, of u zelf kookt of komt eten en of u deelneemt aan de activiteiten. Geruststellende gedachte: via een oproepsysteem is er 24/7 hulp binnen handbereik in noodgevallen.   

 

Hoe zelfstandig kunnen jullie nog wonen en leven?

Miel: “Je gaat en staat waar je wil. Als je voor een langere periode weggaat, hebben ze wel graag dat je het even laat weten, maar dat vind ik maar normaal. Ik ga beneden eten, da’s gemakkelijk en lekker. En een dag per week ga ik eten bij mijn zoon. Je mag deelnemen aan de activiteiten, maar wij doen dat niet. Je doet hier je goesting en als je hulp nodig hebt, is er altijd iemand. Als je iets nodig hebt, kan je het vragen of ze komen het zelf vragen. Ze helpen je met de glimlach.”

Gusta: “Je staat op en gaat slapen wanneer je wil. Net zoals thuis vroeger. Er is niets wat anders of beter kan, vind ik. Het is jammer dat niet iedereen dat weet, want soms denken de mensen dat hier alles geregeld is. Maar we kunnen nog alles zelf, dus dat is niet nodig.”

Miel en Gusta zijn buren en delen een riant terras waar ze samen graag genieten van hun aperitiefje. Net zoals ze thuis zouden doen. We vragen of we even mogen rondkijken in hun appartementen en ze geven met veel plezier een rondleiding.

 

Miel: “Ik vind het goed dat hier alles apart is. Een mooie living, ruime slaapkamer, ingerichte keuken en een aparte badkamer. Er is ook opbergruimte genoeg. Het is modern en praktisch.”

Gusta: “Het is jouw appartement dus je mag het inrichten zoals je wilt. Voor mij is er hier plaats genoeg, ik kan er al mijn meubels in kwijt. En alles is schoon afgewerkt.”

 

Bent u op zoek naar een assistentiewoning? 

Bekijk hier het aanbod assistentiewoningen van Zonnesteen: animagroup.be/assistentiewoningen-zonnesteen/

Woont u niet in de buurt van Zemst? Anima heeft assistentiewoningen in het hele land. Zoek hier een assistentiewoning in uw buurt: https://animagroup.be/verblijven/

Deel dit artikel: