We zien u graag
gelukkig

Nicole: “Ik kon de zorg niet meer alleen aan”

Nicole (87), bewoonster van een assistentiewoning, deelt haar verhaal over de verhuizing naar Ravelijn

21 februari 2023

“Mijn man is fel verbeterd sinds we in een assistentiewoning verblijven”

Nicole en haar man wonen samen in een assistentiewoning van Ravelijn. Nicole had meer hulp nodig bij de zorg voor haar man, vandaar dat ze de overstap maakten. En dat heeft hen beiden overduidelijk goed gedaan. Lees in dit artikel waarom een assistentiewoning een goede keuze is als je zelfstandig wilt wonen met zorg binnen handbereik.

“Ik kon de zorg niet meer alleen aan. Ik moet zeggen dat hij fel verbeterd is sinds we in Ravelijn wonen. Hij vindt het uitzicht geweldig en voelde zich hier vlug thuis. Hij neemt ook deel aan de activiteiten zoals kegelen en petanque. Zelf doe ik mee met grotere activiteiten.”

De reden waarom Nicole hier graag woont? “In de eerste plaats omdat het beter gaat met mijn man. Daarnaast voel ik me hier ook veilig. Je hoeft maar op een knop drukken als er iets is en dan komt er iemand langs. Ook mooi meegenomen: ik moet zelf geen eten meer maken. We eten beneden in het Grand Café. Ik douch zelf trouwens nog, maar krijg wel hulp bij het aankleden.”

(kader)

Wanneer kiezen voor een assistentiewoning? Als je nog voldoende zelfstandig bent maar wel graag hulp hebt als het nodig is, dan is een assistentiewoning ideaal. Je hebt je eigen, moderne appartement waar je kunt doen en laten wat je wilt, zoals thuis. Het voordeel is dat je vrijblijvend gebruik kunt maken van de diensten van het woonzorgcentrum. Meer weten? Neem contact op met onthaalverantwoordelijke Evelyn op 011 30 52 30.

Ook aan het contact met het personeel en de andere bewoners heeft Nicole veel. “Ik doe regelmatig een babbeltje met de medewerkers. Ze zijn allemaal vriendelijk. Het contact met de andere bewoners op de gang, tijdens het eten of de activiteiten doet me ook goed. Je bent onder de mensen als je dat wilt en als je dat niet wilt dan heb je je eigen ruime appartement met alle comfort.”

Het thuisfront hoeft ze niet te hard te missen, want ze krijgt geregeld bezoek van familieleden. “Zondag komen de kleinkinderen allemaal langs en gaan we samen iets drinken in het Grand Café. Het is makkelijker als ze naar hier komen.”

Conclusie voor Nicole? “Ik voel me hier goed en wil hier graag blijven.”

Overweegt u net als Nicole de overstap naar een assistentiewoning?

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding

Deel dit artikel: